Хляб Маца

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Хляб Маца
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3
"Маца хлябът - кошер, лек, вкусен - приготвяйте го по-често"

Необходими продукти

  • брашно - 100 г
  • вода - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, към него добавяме студената вода и бързо (за около 5 минути) омесваме стегнато тесто с ръце.

Веднага го разделяме на 3-4 еднакви парчета.

Вземаме едното парче и го разточваме възможно най-тънко (около 2 мм).

С помощта на вилица надупчваме разточеното парче по цялата повърхност.

Печем Маца хляба на умерен огън в сух (без олио) сгорещен тиган от всяка страни.

Успоредно разточваме и надупчваме следващата част.

Ако искаме да получим кошер Маца, трябва да правим всичко много бързо, за да тестото не започна да ферментира.

Цялото време за приготвяне на хляб Маца - от момента на контакта на брашното с водата, до поставянето на разточеното тесто в тигана, не трябва да надвишава 18 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: