Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното, към него добавяме студената вода и бързо (за около 5 минути) омесваме стегнато тесто с ръце.
Веднага го разделяме на 3-4 еднакви парчета.
Вземаме едното парче и го разточваме възможно най-тънко (около 2 мм).
С помощта на вилица надупчваме разточеното парче по цялата повърхност.
Печем Маца хляба на умерен огън в сух (без олио) сгорещен тиган от всяка страни.
Успоредно разточваме и надупчваме следващата част.
Ако искаме да получим кошер Маца, трябва да правим всичко много бързо, за да тестото не започна да ферментира.
Цялото време за приготвяне на хляб Маца - от момента на контакта на брашното с водата, до поставянето на разточеното тесто в тигана, не трябва да надвишава 18 минути.