Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Брюкселска супа от гъби

Брюкселска супа от гъби

IlariaIlaria
Новак
59762531
Брюкселска супа от гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 500 г
  • сметана - 1 к.ч.
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете с машинка за месо гъбите и ги изпържете в маслото, заедно със ситно нарязания лук.

Сипете брашното и пържете, докато добие кафяв цвят, налейте постепенно бульона, разбъркайте добре и посолете. Овкусете с черния пипер и сварете вегетарианската супа.

Свалете я от котлона, прибавете сметаната към гъбената супа, поръсете с магданоз и добавете нарязаните на ситно яйца.

Брюкселска супа от гъби - интересна идея от белгийската кухня.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: