Начин на приготвяне
1. Почистете и измийте лука, целината, моркова и чесъна и ги пуснете да се смелят в блендер.
Запържете в зехтина за 5 минути на умерен огън.
2. Почистете и накълцайте на малки парченца гъбите.
3. Сипете брашното да се запържи при смлените зеленчуци за минута- две като бъркате постоянно.
4. Смесете киселото мляко с прясното и щипка сол. Разбъркайте до еднородна смес и сипете на струйка към всичко останало на котлона. Може да разбивате с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Долейте и около 500 мл вода.
5. Когато течността заври, сложете гъбите, мащерката и кубчето бульон. Варете 15 до 20 минути и сложете маслото. Може да разредите супата с гъби с още вода до желаната от вас гъстота.
6. Доовкусете с черен пипер и сол, сложете фидето и гответе млечната супа за времето указано на пакета.
7. Поднесете супата с гъби и фиде гореща с люто чушле и лимонов сок по желание.
Добър апетит с Млечна супа с гъби!