Пилаф с патладжан и кедрови ядки

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
18/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете нарязания на кубчета патладжан със сол и го оставете за половин час. След това го изплакнете и подсушете.

Сложете ориза в купа и го залейте с гореща подсолена вода. Оставете го настрана, за да изстине.

Изпържете патладжана до златисто. Извадете го в купа. Запържете лука и добавете кедровите ядки. Разбъркайте и добавете отцедения ориз.

Гответе на умерен огън още 10-тина минути, като разбърквате често. Прибавете ситно нарязания домат, подправките, патладжана и 600 мл вряла вода.

Гответе на слаб огън, докато водата се поеме от ориза. Отстранете от огъня, покрийте с кърпа и оставете така 30 минути. Разбъркайте и сервирайте пилафа студен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар