Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко и картофено касероле с кедрови ядки

Пилешко и картофено касероле с кедрови ядки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Пилешко и картофено касероле с кедрови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • пилешки котлети - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • кедрови ядки - 80 гр.
  • бадеми - 80 гр.
  • бульон - 750 мл. пилешки
  • бяло вино - 250 мл.
  • лимонов сок - 80 мл.
  • чесън - 4 скилидки
  • мащерка - 2 с.л. пресни листа
  • магданоз - 1/2 ч.ч.
  • зелен фасул - 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса.

В съд за касероле слагате зехтина и го загрявате, след това добавяте пилешкото на порции и го пържите, докато стане златисто.

След това го вадите от съда и в него готвите лука, докато омекне. Върнете пилето, добавете и картофите, ядките, пилешкия бульон, виното, сока, чесъна, мащерката и половината магданоз.

Оставете да заври. След това покрийте съда и го сложете във фурната за около час или докато пилето е готово, накрая овкусете.

През това време сварете боба и го прецедете.

Поръсете пилето с останалия магданоз и поднесете заедно с боба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: