Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с картофи и моркови

Пилешка яхния с картофи и моркови

Пилешка яхния с картофи и моркови
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Вкусна пилешка яхнийка с картофки и моркови – класическо ястие, което ще стопли сърцето ви. Перфектна за обяд или вечеря."

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • картофи - 600 г
  • настъргани домати - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на парчета и го задушете в тенджера с малко олио и вода. Разбърквайте периоично, за да не загори.

Добавете към пилешкото нарязаните на кръгчета моркови, нарязаните на дребо лук и моркови, като и тях задушите за няколко минути в мазнината.

Добавете картофите, солта, червения пипер, брашното и доматите.

Налейте в тенджерата вода, колкото да покрие продуктите и намалете котлона. Оставете яхнията да къкри под открехнат капак. Разбърквайте от време на време.

Накрая поръсете пилешката яхния с картофи с нарязан на ситно магданоз и сервирайте.

Вижте също как да си приготвите пиле с картофи на фурна или любимата картофена яхния.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: