Начин на приготвяне
Пилешките бутчета (2 бр.), измиваме добре, обезкостяваме и нарязваме месото на хапки. В тенджерка, наливаме олио (5 с.л.). В него запържваме пилешките хапки. Когато се позапържат леко, изваждаме хапките от мазнината и в нея слагаме, почистените и нарязани лук (1бр.), морков (1 бр.) и чушки сиврия (3 бр.).
Наливаме малко топла вода (1 к.ч.) и задушаваме, зеленчуците докато изври течността. Тогава слагаме белени и нарязани на парченца картофи, черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1-2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (3-4 ч.ч.) и като заври, слагаме кубче пилешки бульон, а след още няколко минути и запържените пилешки хапки.
Варим яхнията без капак и като започне да се сгъстява, прибавяме белени и нарязани на ситно домати. Варим приготвената пилешка яхния още няколко минути, да се сготвят и доматите и сервираме готовото ястие, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.