Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката за баницата. За целта ще ви трябва голяма купа, в която да разбиете яйцата, след това добавете олиото, натрошете сиренето и прибавете киселото мляко. В купичка с топла вода разтворете содата. Разбъркайте.
Отворете пакета с точени кори и ги разстелете.
Със супена лъжица нанесете от плънката равномерно върху корите. След това сложете една кафена лъжичка от содената вода. Хванете две кори и ги навийте руло заедно с плънката.
Навитото руло сложете в намаслена кръгла тава, като започнете от центъра на тавата. Наредете така всички останали кори, докато не свършат те или не свърши плънката.
Накрая след като сте оформили баницата със сирене, сложете върху нея кравето масло.
Печете пухкавата баница със сирене и кисело мляко до златист загар на 180 градуса без вентилатор за 50 мин.
Искате ли да подобрите кулинарните си умения? Тогава вижте и защо баницата не бухва и какви са триковете да изпечем най-вкусната баница.