Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете средно меко тесто. Прехвърлете го в набрашнена купа и покрийте с кърпа.
Сложете да втасва в затоплена на 20 градуса фурна, необходими са около 30 минути.
Разточете с ръце втасалото тесто до оформяне на руло.
Направете соса, като разбъркате всички съставки (чесъна наситнете).
Режете от тестото малки триъгълни парчета - по 5-6 броя и ги слагайте в ароматната смес. Разбърквайте леко с лъжица. Процедирайте така с цялото тесто.
Сипете тестената смес в намазнена и набрашнена кексова форма. Изравнете с лъжица. Покрийте с кърпа и отново оставете в затоплената на 20 градуса фурна за около час.
Вклюете фурната на 180 градуса и изпечете соления хляб до готовност - около 40 минути.
Извадете готовия хляб, покрийте го с кърпа за малко и след това го извадете внимателно от формата.
Соленият маймунски хляб е готов.