Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питка»Маймунски хляб без мая

Маймунски хляб без мая

НикиНики
Новак
2358413k
Маймунски хляб без мая
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не се тюхкайте, че сте забравили маята, маймунският хляб става вкусен и без нея"

Необходими продукти

  • брашно - 400
  • квас - 120 г
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 230 мл
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме топлото мляко, яйцето и маслото. Дабавяме захарта и солта и бъркаме, докато се разтворят.

Добавяме брашното и разбъркваме, накрая добавяме кваса.

Размесваме хубаво и оставяме около 30 минути. Омесваме добре до получаване на гладко тесто.

Покриваме отново тестото и оставяме да втаса. След като е втасало, разделяме на топки.

В средата на всяка слагаме от предварително пасираната смес от зехтин, чесън и магданоз.

Поставяме топките в намазнена тава.

Оставяме маймунския хляб отново да втаса.

След това печем маймунския хляб без мая в предварително нагрята фурна на 180°C до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: