Начин на приготвяне
Сипете и стоплете 120 мл от млякото, разтворете в него меда и маята. Оставете да се активира за 7-8 мин.
В купа пресейте брашното и направете дупка в средата. Сипете маята, останалото мляко, солта и олиото. Замесете хлебно тесто, сипвайки още малко брашно.
Оставете го за 50 мин. да втаса. Оформете вашия хляб от тестото и го прехвърлете в намазнена или покрита с хартия за печене тава. Направете разрез по дължина.
Завийте селския хляб с кърпа и оставете за час. През това време пригответе коричката.
Разбъркайте съставките за нея и намажете хляба. Печете за 15 мин. на 200 градуса и после за още 20 мин. на 180 градуса.
Оставете домашния хляб с прясна мая да изстине и си хапнете.