Начин на приготвяне
Първо пресейте в купа брашното. Добавете захарта и маята, разбъркайте. Затоплете леко водата и я прибавете заедно със зехтина към сухите съставки.
Постепенно замесете еластично и гладко тесто, като по време на месенето добавяйте солта на части. По този начин маята ще се активира много по-добре. Добавянето на цялата сол в началото забавя този процес.
Оформете полученото тесто на топка. С помощта на остър нож направете прорези във формата на ромб по повъхността.
Намазнете плик за печене много добре. Пъхнете вътре хляба, като го оставите в средата. Затегнете добре и повдигнете плика, за да има пространство за бухване на хляба.
Сложете плика с хляба във фурната и оставете да втаса за половин час.
Включете фурната на 200 градуса (с вентилатор). Печете хляба 40 минути и извадете от фурната. Веднага махнете плика, а изпечения хляб охладете върху решетка.
Бързият и сполучлив домашен хляб е готов.