Начин на приготвяне
Активирайте маята като я натрошите в леко затоплена вода заедно със захарта. Разбъркайте и покрийте съда за 10-15 минути.
Пресейте брашното и добавете към него солта. Направете кладенче и прибавете всички продукти за тестото. Замесете меко и нелепнещо тесто. Оставете го на топло за 40-50 минути, докато удвои обема си.
В купа сложете 100 мл олио и прибавете всички подправки. Може да добавите и такива по ваш вкус. Нарежете кашкавала и шунката на дребни парчета. От тестото късайте късове.
Във всяко късче поставете по парче кашкавал и шунка. Съберете краищата и оформете на топка.
Всяко топче потопете в олиото с подправките и наредете във форма за кекс.
Оставете сладкия хляб отново да втаса за още 20-30 минути и след това изпечете маймунския хляб за 30-35 минути на 180 градуса с вентилатор.
Много пухкав и вкусен маймунски хляб с шунка и кашкавал.