Начин на приготвяне
Оставете телешките котлети на стайна температура за поне 2 часа, за да се отпуснат. Все пак ги покрийте с фолио, за да не променят цвета си.
Загрейте тиган с дебело дъно и незалепващо покритие на силен котлон. Намазнете леко със зехтин и запечете котлетите за по 2 минути от всяка страна. Извадете ги и ги оставете за кратко на решетка.
Междувременно разтопете маслото. Сипете половината от него в тигана и върнете котлетите.
Запечете за още един път - по две минути от всяка страна, като при обръщането трябва да сипете останалото масло и да посолите.
Сервирайте котлетите, като ги залеете с останалата мазнина от тигана. Може да овкусите допълнително с още малко сол.
За още по-голяма крехкост, завийте месото за 2-3 минути с алуминиево фолио, продупчено на няколко места.
Телешкото на тиган с масло е готово.
Вижте също как да си направите печено телешко в алуминиево фолио или любимия телешки винен кебап.