Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешко на тиган с масло

Телешко на тиган с масло

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9022k17k
Телешко на тиган с масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2
"Ето как се приготвя най-крехкото телешко на тиган."

Необходими продукти

  • телешки котлети - 2 броя (всеки по 400 - 500 г)
  • сол - едра
  • зехтин - за намазване на тигана
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете телешките котлети на стайна температура за поне 2 часа, за да се отпуснат. Все пак ги покрийте с фолио, за да не променят цвета си.

Загрейте тиган с дебело дъно и незалепващо покритие на силен котлон. Намазнете леко със зехтин и запечете котлетите за по 2 минути от всяка страна. Извадете ги и ги оставете за кратко на решетка.

Междувременно разтопете маслото. Сипете половината от него в тигана и върнете котлетите.

Запечете за още един път - по две минути от всяка страна, като при обръщането трябва да сипете останалото масло и да посолите.

Сервирайте котлетите, като ги залеете с останалата мазнина от тигана. Може да овкусите допълнително с още малко сол.

За още по-голяма крехкост, завийте месото за 2-3 минути с алуминиево фолио, продупчено на няколко места.

Телешкото на тиган с масло е готово.

Вижте също как да си направите печено телешко в алуминиево фолио или любимия телешки винен кебап.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: