Начин на приготвяне
Разбийте в купа яйцата със солта и двата вида захар. Бъркайте продължително, за да се разтвори изцяло захарта. Добавете пресятото брашно и маслото, нарязано на кубчета.
Постепенно замесете масленото тесто, което не бива да лепне по ръцете.
Пригответе си форма за торта с падащо дъно и диаметър 22 см. Покрийте дъното с хартия за печене, така че да излиза извън формата. Най-лесно ще стане, като сложите на дъното хартията и я защипете с ринга.
Прехвърлете тестото във формата и загладете добре, отстрани вдигнете стени с височина 4 см. С пръсти оформете декорацията на борда. Приберете в хладилник за 20-тина минути.
Почистете черешите, като извадите костилките им със сламка.
Разбийте яйцата със захарта, добавете нишестето. Към получената смес сипете фината извара, отново разбийте и накрая добавете сметаната.
Извадете формата с маслената основа от хладилника и сипете вътре сместа. Отгоре наредете черешите в кръг, започвайки от външната страна. Поръсете с кафявата захар.
Загрейте фурната на 180 градуа и изпечете пая до готовност - около 40 минути.
Охладете изцяло във формата и приберете в хладилник за няколко часа.
Паят с череши, извара и сметана е готов.
Вижте също защо сокът от череши е толкова полезен и разберете как да си направите невероятен чийзкейк с череши.