Печена пуйка

ЯнчетоЯнчетоНовак
05/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 869
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета пуйката, измийте ги, подсушете и леко посолете и поръсете с черен пипер - отвън и отвътре. Не прекалявайте със солта, защото киселото зеле е достатъчно солено.

Нарежете киселото зеле и го сложете да се задуши в достатъчно мазнина, като добавите червен пипер и няколко парченца сланина.

В подходяща голяма тава разпределете 1 зелев плат, отгоре ред сухи пиперки. Отгоре сложете патицата и покрийте с останалото зеле. Печете в умерена фурна до готовност - първоначално с фолио, а накрая без.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
роза
роза
22.11.2014 11:49
уточнете цяла ли е птицата или цяла
0
0