Начин на приготвяне
Сипете в тенджерка 80 г захар, какаото, олиото и водата.
Сложете на котлона и бъркайте.
След като сместа заври, махнете тенджерката от котлона.
Пасирайте 100 г банани.
Пресейте брашното, бакпулвера и солта.
В голяма купа разбийте яйцата и 80 г захар, прибавете банановото пюре и шоколадовата смес и внимателно разбъркайте с лъжица или шпатула.
Добавете на части брашното и разбъркайте.
Печете блатовете за торта в загря фурна на 180 °C за около 30-40 минути до суха клечка.
Охладете блата, увийте го във фолио за свежо съхранение и сложете в хладилника за 6-8 часа.
Останалите банани нарежете на кубчета, сложете ги в тигана, добавете маслото и 2 с.л. захар.
Запържете бананите за 1-2 минути, прехвърлете ги в купичка, покрийте в фолио за свежо съхранение в контакт и ги оставете да се охладят.
Разрежете блата на 2-4 части.
В купичка сипете неподсладеното кондензирано мляко и парченцата шоколад, загрейте на водна баня или в микровълнова печка, докато шоколадът се стопи.
В голяма купа сложете маскарпонето, подсладеното кондензирано мляко и какаото и намачкайте с вилица.
Прибавете шоколадовата смес и разбийте на най-ниската скорост на миксера.
Сглобете банановата торта, като редувате - блат, шоколадов крем, бананите.
Намажете тортата отстрани с шоколадовия крем, украсете с бананите и приберете в хладилника за 1-2 часа.
А ето как да направите бърза декорация на домашната торта