Начин на приготвяне
Смесете парчето говеждо с виното, дафиновите листа, черния пипер, горчицата, чесъна, мащерката и нарязания лук. Покрийте съда и оставете да се маринова за 3 часа в хладилник.
Загрейте фурната, отцедете месото и запазете 250 мл от маринатата. Смесете нарязаните моркови, праз и целина в голяма тава. Отгоре в средата сложете парчето месо и го намажете обилно с олио.
Сложете да се пече непокрито за около 90 минути или докато се готви добре.
Извадете готовото месо и го завийте с фолио за 20 минути.
Извадете зеленчуците от тавата с решетъчна лъжица. Сосът от печенето пресипете в съд и го оставете да се охлади. Оберете отделилата се мазнина по повърхността. Запазете 1 и 1/2 с.л. от мазнината за Йоркширския пудинг и 2 с.л. от соса за Грейви.
Загрейте соковете за Грейви и разбъркайте с брашното, докато се запържи. Добавете отделената марината и бульона. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. Поднесете нарязано телешко, залято със сос и гарнирано с Йоркширки пудинг.
За него пресейте брашното със солата в купа, направете кладенче в центъра и добавете смесените яйца, мляко и вода наведнъж. Бъркайте с дървена лъжица и след това оставете сместа да почине 30 минути. Намажете със запазената мазнина 12 форми за мъфини. Загрейте формите за 2 минути в гореща фурна. Разпределете сместа във формите и печете за около 15 минути или докато пудингът придобие златист цвят.