Печено пиле по тайландски

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
321
50
816
30/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1.5 кг
  • кориандър - 100 г пресен
  • лайм - 1 бр. + 4 листа от kaffir lime
  • лимонова трева - 2 стръка, нарязана
  • олио
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества
Печено Пиле

Начин на приготвяне

Измийте пилето под студена течаща вода и го подсушете много добре.

Смесете накъсания кориандър, нарязаната лимонова трева и лаймовите листа и ги сложете в пилето.

Завържете краката на пилето, подпъхнете крилцата и шията, за да не загорят по време на печенето.

Сложете пилето върху намазнена решетка с тава отдолу с гърдите нагоре. Намажете го много добре с олио и го посолете. Долейте в тава вода до 1 см.

Зaгрейте фурната и печете пилето за около 1 и 1/2 часа, като покриете с фолио, след като изтече - печете 1 час.

Извадете ароматната плънка от пилето и го поднесете цяло с резенчета лайм.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар