Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Попска яхния с пилешко в крок пот

Попска яхния с пилешко в крок пот

Попска яхния с пилешко в крок пот2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Една много вкусна яхния, бавно приготвена в крок пот.. а хлебчето към нея е напълно задължително"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 700 грама
  • лук - 1 купа (дребни глави)
  • доматена паста - 1/2 ч.ч. или пасирани домати
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • пилешки бульон - 1.5 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бахар - 3 - 4 зрънца
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете целите чеснови скилидки и дребните глави лук. Сложете ги на дъното на съда за бавно готвене, а върху тях разпределете порциите пилешко.

Сипете доматената паста и бялото вино.

Поръсете с брашно, сол, червен и черен пипер. Пуснете зрънцата бахар и дафиновите листенца. Сипете и олиото с пилешкия бульон.

Сложете капака и включете на втора степен уреда. Гответе около 3 часа - месото ще започне да се отделя от костите.

Поръсете яхнията с пресен магданоз и сервирайте с хляб.

Попската яхния с пилешко в крок пот е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: