Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента със сос от кайма и манатарки

Полента със сос от кайма и манатарки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1434882k
Полента със сос от кайма и манатарки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Сгряващо и много засищащо ястие, което да си похапнете веднага"

Необходими продукти

  • за полентата
  • царевично брашно - 8 с.л. фино
  • вода - 1 литър
  • бяло брашно - 1 равна с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • за соса
  • лук - 2 големи глави
  • кайма - 200 грама
  • сушени манаратки - 50 грама
  • пармезан
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете сушените манатарки в хладка вода. Оставете да престоят 30-тина минути, след което ги наситнете.

Нарежете на полумесеци главите лук.

В подходящ тиган загрейте 1/2 чашка зехтин. Пуснете вътре лука с гъбите и каймата, размита с малко вода. Разбъркайте и поръсете с черен пипер и сол.

Похлупете и гответе, докато сосът остане само на мазнина.

В тенджера сипете водата и прибавете двата вида брашно, посолете.

Сложете на бавен огън и бъркайте - първо от време на време, а когато полентата започне да се сгъстява вече не бива да спирате, за да не стане на бучки.

Полентата се готви около 40 минути до готовност.

Прехвърлете я в чинии и полейте със соса. Поръсете с пармезан и поднесете веднага.

Полентата със сос от кайма и манатарки е много вкусна.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: