Начин на приготвяне
Първо накиснете сушените манатарки в хладка вода. Оставете да престоят 30-тина минути, след което ги наситнете.
Нарежете на полумесеци главите лук.
В подходящ тиган загрейте 1/2 чашка зехтин. Пуснете вътре лука с гъбите и каймата, размита с малко вода. Разбъркайте и поръсете с черен пипер и сол.
Похлупете и гответе, докато сосът остане само на мазнина.
В тенджера сипете водата и прибавете двата вида брашно, посолете.
Сложете на бавен огън и бъркайте - първо от време на време, а когато полентата започне да се сгъстява вече не бива да спирате, за да не стане на бучки.
Полентата се готви около 40 минути до готовност.
Прехвърлете я в чинии и полейте със соса. Поръсете с пармезан и поднесете веднага.
Полентата със сос от кайма и манатарки е много вкусна.