Дяволски сос

IlariaIlaria
Новак
59762531
Дяволски сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
500 мл

Необходими продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава средна (150 г)
  • чесън - 2 глави, счукан
  • чили - 1 ч.л. лют червен пипер
  • кафява захар - 1/4 ч.ч. (50 г)
  • оцет - 1/3 ч.ч. (80 мл) ябълков
  • табаско - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • бульон - 500 мл телешки
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в съд на котлона, добавете скълцания ситно лук и чесъна, разбъркайте, докато омекнат.

Добавете чилито, захарта и оцета. Продължете да бъркате соса, но внимавайте да не заври, докато захарта се разтопи.

Добавете сосовете и бульона. Варете соса непокрит за около 15 минути - докато се редуцира до 2 ч.ч.

Долейте разбърканите заедно царевично брашно и вода. Бъркайте, докато се сгъсти.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: