Дяволски сос

23/10/2014
Дими
отДимиНовак
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции500 мл
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо832
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава средна (150 г)
  • чесън - 2 глави, счукан
  • чили - 1 ч.л. лют червен пипер
  • кафява захар - 1/4 ч.ч. (50 г)
  • оцет - 1/3 ч.ч. (80 мл) ябълков
  • табаско - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • бульон - 500 мл телешки
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в съд на котлона, добавете скълцания ситно лук и чесъна, разбъркайте, докато омекнат.

Добавете чилито, захарта и оцета. Продължете да бъркате соса, но внимавайте да не заври, докато захарта се разтопи.

Добавете сосовете и бульона. Варете соса непокрит за около 15 минути - докато се редуцира до 2 ч.ч.

Долейте разбърканите заедно царевично брашно и вода. Бъркайте, докато се сгъсти. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар