Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Пилешки бутчета със зелеви сармички в гювеч

Пилешки бутчета със зелеви сармички в гювеч

Пилешки бутчета със зелеви сармички в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Един богат и много вкусен гювеч със сармички и крехки бутчета Чашата ароматно вино е задължителна"

Необходими продукти

  • кайма - 250 грама
  • пилешки бутчета - 4 броя
  • гъби - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 грама
  • праз - 1 стрък (без перата)
  • зелеви листа
  • подправки - за месо
  • мас - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и праза, загрейте маста и ги запържете. Прибавете каймата и измития ориз.

След няколко минути непрекъснато бъркане, сипете чаша топла вода.

Когато зърната ориз започнат да омекват, свалете от огъня. Оставете сместа за 10 минути, за да се абсорбира течността, посолете и овкусете с подправките.

Във всяко зелево листо слагайте от плънка и внимателно навийте на сармички.

Овкусете бутчетата и ги наредете на дъното на гювеч. Отгоре сложете ред сарми.

Разпределете върху тях гъбките и наредете още ред зелеви сарми.

Сипете топла вода и похлупете съда.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 180 градуса и печете до готовност.

Накрая може да махнете капака, за да се запекат сармичките.

Пилешките бутчета със зелеви сармички в гювеч са чудни!

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: