Начин на приготвяне
Наситнете лука и праза, загрейте маста и ги запържете. Прибавете каймата и измития ориз.
След няколко минути непрекъснато бъркане, сипете чаша топла вода.
Когато зърната ориз започнат да омекват, свалете от огъня. Оставете сместа за 10 минути, за да се абсорбира течността, посолете и овкусете с подправките.
Във всяко зелево листо слагайте от плънка и внимателно навийте на сармички.
Овкусете бутчетата и ги наредете на дъното на гювеч. Отгоре сложете ред сарми.
Разпределете върху тях гъбките и наредете още ред зелеви сарми.
Сипете топла вода и похлупете съда.
Сложете гювеча в студена фурна, включете на 180 градуса и печете до готовност.
Накрая може да махнете капака, за да се запекат сармичките.
Пилешките бутчета със зелеви сармички в гювеч са чудни!
Вижте също как да си направите зелеви сарми в тенджера или любимите лозови сарми.