Начин на приготвяне
За приготвянето на маслените трохи смесете бялото с царевичното брашно. Прибавете към тях студеното масло, захарта и ванилията. Намачкайте хубаво с ръце, за да се получат маслени трохи.
Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за половин час.
В отделна купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и щипката сол. Прибавете яйцето, захарта и ваниловата захар, нарязаното масло. Сипете 4 лъжици мляко и замесете хубаво тесто.
Разточете готовото тесто на хартия за печене, голяма колкото размера на тавата, в която ще печете десерта.
Прехвърлете разточеното тесто заедно с хартията в тавата. Надупчете го с вилица на няколо места.
Отгоре наредете черешите, почистени от костилки.
Сипете върху тях маслените трохи - те не бива да покриват напълно черешите.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете плодовия пай до готовност - около 35 минути.
Охладете и поръсете пая с пудра захар.
Разкошният черешов пай с масло и ванилия е чуден!