Класическа Курбан-чорба

09/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Днеска ще ви представим рецептата за класическата курбан чорба, която макар и да се приготвя рядко, е изключително популярна в българските традиции и има заслужено място на нашата трапеза"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195 147
  • Преглеждания за месеца3473
  • Преглеждания за седмицата478
  • Коментари9 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 11
4 10
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Анонимен
Анонимен
05.05.2019 15:53
Това е класическата курбан чорба!!!!!!!!!!!!Всичко друго е фалш,като много потребители тук!Уважавайте труда на хората,които споделят тук с нас кулинарни рецепти!
0
0
Ekатерина
Ekатерина
01.04.2017 14:00
Харесвам рецептата,но за класически курбан чорба не се застройва с яйце.ако е така, то тогава се нарича чорба от агнешко месо и дреболии
20
2
Гергана99
Гергана99
25.10.2016 09:43
Първо съгласна съм с Mariq Veleva и второ до колкото знам яйцето не трябва да се пресече!
7
2
Nevena
Nevena
10.05.2019 23:53
Това е единствената супа, в която яйцето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се пресече!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв