Начин на приготвяне
Измийте и почистете много добре чесъна, лука, спанака и киселеца. Наситнете ги.
Загрейте зехтина с маслото на умерен огъх. Първо запържете за кратко чесъна, добавете киселеца и спанака, посолете леко. Бъркайте до омекване на зелениите и добавете и зеления лук.
Когато и той омекне хубаво, сипете виното и бъркайте няколко минути, за да се изпари течността.
Пуснете вътре малко масло и добавете брашното, разбърквайте до леко запържване. Котлонът трябва да умерен, за да не прегорят зеленчуците.
Разтворете сушените зеленчуци на прах в 500-те мл вода и я сипете в тенджерата.
Когато спаначената каша се сгъсти, добавете киселото мляко с разбитото в него яйце. Ако е необходимо, разредете с малко вода.
Ако искате, може да замените водата с прясно мляко - в този случай не добавяйте киселото мляко с яйцето.
Гответе кашата на умерен огън до желната гъстота. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.
Направете поширани яйца - 4 или 6 броя, в завимост колко порции ще сервирате.
Отделно запържете олио с малко масло и ги свалете от огъня. Сипете вътре червен пипер с малко сол и разбъркайте.
Във всяка порция каша сложете по 1-2 яйца и залейте със запръжката с червен пипер.
Спаначената каша с киселец и зелен лук е готова.