Телешки винен кебап

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Телешки винен кебап5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Телешки винен кебап - сочен, ароматен и много вкусен. Най-вкусният, който сте опитвали!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 650 г
  • кромид лук - 1 бр.
  • доматена паста - 80 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол
  • вино - 1 ч.ч., червено
  • брашно - 1 с.л., или царевично нишесте
  • зехтин
  • олио
  • масло
  • кимион - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този винен кебап месото се измива, премахват се ципите с нож и се нарязва на малки парчета. Маринова се със зехтин, червен пипер, черен пипер, бахар (счукан в хаванче) и сол. Така престоява поне един час на хладно.

Лукът се обелва, измива и настъргва на ренде. След което се запържва в олио. Добавя се и маринованото месо, като първо се запечатва в мазнината и после се разбърква.

Добавят се чашата вино, доматената паста, дафинов лист и вода ако е необходимо, колкото да покрие месото.

Така ври гозбата, до омекване на месото. Ако водата изври се добавя нова. Накрая се включват и разтворената в малко вода, лъжица брашно и малко масло.

Ястието телешки кебап се поднася топло, с гарнитура от ориз с масло!

Да ви е сладко!

Телешки винен кебап - сочен, ароматен и много вкусен. Най-вкусният, който сте опитвали!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: