Деликатесна туршия

11/10/2014
Ина
отИнаНовак
  • Приготвяне90 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо110 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 828
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелените чушки, отрежете им дръжките и ги надупчете на няколко места. Измийте доматите и лютите чушлета, почистете бамята, лука нарежете на кръгчета.

Нарежете корените целина на резени, а листата накълцайте на ситно. Подредете всички зеленчуци в буркани на равномерни пластове, като между тях слагате целина.

Сварете саламура от водата, солта, оцета и подправките. Охладете и прецедете. Залейте зеленчуците в бурканите и ги завържете с пергаментова хартия.

Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар