Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Колбасарски банички

Колбасарски банички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Колбасарски банички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Като спецове по баничките ще кажем, че това са най-ароматните, топли и вкусни банички, които сме опитвали някога"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • пушени свински гърди - 150 г
  • лук - 2 глави
  • кисели краставички - 3 бр.
  • масло - 100 гр.
  • сирене - 100 гр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на колелца, гърдите и краставичките на кубчета и се задушават в маслото.

Яйцата се разбиват, прибавя се натрошено сирене, подправя се с чубрица и се добавя към задушената смес.

Вземат се пет кори, всяка се намазва с масло и се поставят една върху друга. Слага се плънка и краищата на корите се прегъват, за да не изтече. Навива се на руло, по повърхността на което се правят разрези.

Рулото се намазва с масло и се пече в загрята фурна на 200 градуса. Пече се 10 минути.

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
Яйцата ги няма в дписъйа с продукти! Колко яйца трябва да са???
22.11.2022 22:34
1
Покажи всички подкоментари
Ivan
Ivan
STASI , много си проста, прочети цялата рецепта и ще видиш, че се слага и сирене, Доротея, а аз не видях, колко яйца трябваше да разбия. Тея ей така си ги пишат рецептите тука.
18.08.2011 14:15
1
STASITO
STASITO
Говорим за баница с месо. Какво сирене ми говорите вие, че трябва да е упоменато в списъка с продуктите. Това е баница с месо, не със сирене. Ако беше със сирене, щеше да пише, баничка със сирене или с яйца.
29.09.2010 15:30
1
коко
коко
Как така за 10 мин.?
26.03.2010 13:48
Доротея
Доротея
Не съм сигурна, но май никаде не видях да е упоменато сирене в необходимите продукти
31.07.2009 18:09
2
1
Покажи всички подкоментари