Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сач с пилешко и свинско

Сач с пилешко и свинско
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Сач с пилешко и свинско вкусен като никой друг. Ако сте приготвили този сач, 100 % имате хубаво домашно вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • пилешко месо - 500 г
  • червена чушка - 2 бр.
  • зелена чушка - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • соев сос - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • картофи - 4 бр. големи
  • олио
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и пилешкото месо се нарязват.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета.

Чушките, моркова и лука също се нарязват на ситно.

Всичкото това се овкусява в отделна купа със соевия сос, универсалната зеленчукова подправка, сухия чесън, черния пипер и олиото.

Разбърква се хубаво. След като са овкусени продуктите, се изсипват в сача.

Към тях се прибавя бирата и малко вода.

Сачът със свинско се слага в студена фурна.

Сачът се покрива с капак или фолио и се пече 1 час на 180 °C.

След това се маха капака или фолиото и сач с пилешко и свинско се пече още 1 час или до готовност на 200 °C.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: