Начин на приготвяне
Сложете сача на котлона и постепенно го загрейте. Щом се загрее хубаво, сипете олиото и накълцания на тънки ивички бекон да се запържи.
След него добавете лука, нарязан на тънки полумесеци, скълцания ситно чесън и пилешкото, нарязано на късове.
Овкусете със сол и черен пипер. През цялото време, като прибавяте продуктите, трябва да бъркате.
Щом пилешкото се позапържи, добавете тънко нарязаните гъби, ситно нарязаните домати и чушките на тънки колелца.
Разбъркайте и долейте виното, изчакайте да се изпари и долейте сметаната.
Щом цялата течност се изпари и всичко остане на мазнина, добавете скълцания магданоз и полейте с лимонов сок и чукнете яйцата.
След 30 секунди-1 минута махнете от котлона и поднесете пилешкия сач.
Коментари