Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сач с пилешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Сач с пилешко месо1 / 2
11/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Няма друг такъв вкус - задължително да опитате този сач с пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешко филе
  • бекон - 150 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 100 г
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • домати - 1 брой
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • яйца - 3 големи
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • лимони - 2 с.л. прясно изцеден
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сача на котлона и постепенно го загрейте. Щом се загрее хубаво, сипете олиото и накълцания на тънки ивички бекон да се запържи.

След него добавете лука, нарязан на тънки полумесеци, скълцания ситно чесън и пилешкото, нарязано на късове.

Овкусете със сол и черен пипер. През цялото време, като прибавяте продуктите, трябва да бъркате.

Щом пилешкото се позапържи, добавете тънко нарязаните гъби, ситно нарязаните домати и чушките на тънки колелца.

Разбъркайте и долейте виното, изчакайте да се изпари и долейте сметаната.

Щом цялата течност се изпари и всичко остане на мазнина, добавете скълцания магданоз и полейте с лимонов сок и чукнете яйцата.

След 30 секунди-1 минута махнете от котлона и поднесете пилешкия сач.

Рейтинг

4.7
513
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Katq
Katq
Аз правя подобен сач, само че без яйцата и сметаната и слагам тиквички и патладжан нарязани на ленти и моркови рендосани на едро ренде. Зимата слагам кисели, не мариновани, краставички. Става много вкусно.
16.01.2014 18:13
1
дима
дима
Къде са яйцата?
27.05.2013 16:32
emisra
emisra
И къде е сметаната?
30.04.2013 22:57
Цвета
Цвета
Слагайте снимки, които отговарят на рецептата!!! Къде ги виждате яйцата?
29.04.2013 10:13
2