Ябълков сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Ябълков сладкиш
24/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 парчета
"Знаем толкова много рецепти за ябълкови сладкиши, но тази определено е сред любимите ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, настържете ги и ги размесете с половината захар и канелата.

Брашното, грисът, половината от останалата захарта и содата се смесват на сухо, след което се омесват добре с ябълките и канелата.

Намаслете подходяща тава и изсипете сместа в нея. Сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато сладкишът започне да се надига, намалете градусите.

Нарежете една ябълка на тънки резени (ако е нужно и повече плод).

Малко преди ябълковият сладкиш да се опече, извадете го и набързо наредете резените ябълки, след което залейте със захарна вода и върнете да се доопече.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: