Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Грис кремчета с канела и хинап

Грис кремчета с канела и хинап

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Грис кремчета с канела и хинап
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Любим десерт от детството - грис кремче с канела и хинап"

Необходими продукти

  • грис - 150 г
  • захар - 150 г
  • масло - 60 г
  • вода - 550 - 600 мл
  • канела
  • хинап - плодове за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се разтопява и загрява маслото. Сипва се грисът и се разбърква да смени цвета си на леко кремав.

Дръпва се от котлона и наливаме гореща вода, захар и канела 1 ч.л.

С телена бъркалка се бърка на умерен огън, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и сипваме крема в чашки.

Декорира се с плодче от хинап и щипка канела или смлени орехи.

Хапва се охладен.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: