Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ябълков Сладкиш»Ябълкова торта с грис и канела

Ябълкова торта с грис и канела

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Ябълкова торта с грис и канела1 / 2
15/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Да, да, знаем, че тортите са шоколадови и с крем, но опитайте и нашето предложение за ябълкова торта с грис и канела, което гарантирано ще ви накара да промените мнението си"

Необходими Продукти

  • грис - 220 г
  • брашно - 150 г, тип 500
  • захар - 220 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 1 кг
  • канела - 1/4 пакетче на прах
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете гриса, брашното, захарта и бакпулвера и разделете тази смес на три еднакви части. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

Намазнете тава и я поръсете с брашно. Първо се изсипва 1/3 от сухата смес, отгоре се разпределят половината настъргани ябълки, след което се поръсва с канела.

Следва отново суха смес, ябълки, канела и се завършва със суха смес. Залейте сладкиша със 150 мл олио или разтопено масло. Сложете го да се запече до златист цвят на 180 градуса.

Рейтинг

4.6
512
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А блатовете може ли да са от натрошени канелени бисквити?
16.04.2020 18:01
Крис
Крис
Страхотен е! Първоначално тортата стои суха, колкото повече време стои толкова по - сочна става, ябълките си пускат сока. Хубаво е да се избере по - сочен сорт ябълки.
10.03.2016 09:30
силвия димитрова
силвия димитрова
Сега го правя,но не видях да има яйца? Така ли трябва да бъде?
06.02.2015 10:38
Ваня
Ваня
Великолепно! Наистина сполучлива и икономична рецепта. Благодаря на авторката!
23.08.2014 18:00
Светлана Ениджелян
Светлана Ениджелян
Изключително сполучлива рецепта!!!Сладкишът е много вкусен и колкото повече стои става по-сочен и ароматен.Горещо го препоръчвам!
27.10.2013 18:18
1
Marieta Krasteva
Marieta Krasteva
Стана вълшебна! Аз я приготвих с ябълки и круши. Много, много е вкусна :)
15.10.2013 16:18
Пенка Илева
Пенка Илева
Моят вариант е вместо с ябълки, с круши. Става нещо вълшебно, особено когато крушите са по-сочни. Правила съм я и с ябълки, също много ми харесва!
13.10.2013 20:08
Соня
Соня
Стана суха и изобщо не се надигна, така ли трябва да бъде или аз нещо греша?
13.10.2013 17:52
mimi - burgas
mimi - burgas
перфектен и фин страхотен
29.08.2013 19:28
Дима
Дима
А с тиквичките,не стои ли блудкава,или ги подслаждате?
06.08.2013 23:46
Валентина
Валентина
Става много вкусна и в друг вариант.Вместо с ябълки да се направи с тиквички.Невероятна е!
02.08.2013 14:26
Начинаещ
Начинаещ
Имам един въпрос може да ми се смеете но все още съм начинаеща в кухнята.Грис-а не трябва ли да е запържен преди да се сложи в сладкиша..?
28.09.2012 14:03
Бойка
Бойка
Наистина е много вкусен сладкиш, лек и не много сладък. Аз го приготвям по посочения начин, с тази разлика, че към ябълковата смес прибавям около 1/2 чаена чаша смлени орехови ядки. Канела не слагам, защото аз и моите хора не я обичаме. Вместо канела слагам една супена лъжица какао.И става много вкусен сладкиш и много лесен за приготвяне.
29.10.2011 19:02
Дора Йовчева
Дора Йовчева
Благодаря Ви много за тази рецепта. Уникално лека и вкусна торта, а и се приготвя почти сама. Препоръчвам я горещо.
31.01.2011 23:49