Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински език с масло и бяло вино

Свински език с масло и бяло вино

ЗориЗори
Новак
1715465k
Свински език с масло и бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Кое питие би отивало най-много на това вкусно мезе?"

Необходими продукти

  • свинско шкембе - 1 кг
  • свински език - 500 грама
  • лук - 3 големи глави
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • масло - 70 грама
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското шкембе и езика, сварете ги в тенджера под налягане, като добавите вътре дафиновите листа и бахара.

Веднага след като се сварят, трябва да обелите и почистите езика. Нарежете карантиите на парчета.

Загрейте 2 лъжици олио и добавете вътре маслтоо. Запържете първо нарязания на полумесеци лук и когато придобие златис загар, може да го прехвърлите с решетъчна лъжица в подготвените за сервиране чинии.

В същата мазнина запържете карантиите за няколко минутки. Сипете виното, посолете и овкусете с черен пипер. Гответе още малко под капак.

Разпределете ги върху лука и украсете с люти чушлета и свежа зелена салата.

Сервирайте мезето с напитка по ваш избор.

Свинският език с масло и бяло вино е много вкусно ястие!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: