Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с готови кори

Вита баница с готови кори

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Вита баница с готови кори
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Витата баница с готови кори със спанак и гъби - уникален аромат на домашен уют."

Необходими продукти

  • кори за баница - 7 бр.
  • спанак - 150 г пресен
  • печурки - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло или олио - за намазване на корите
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме в 1 с.л. олио нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме нарязаните печурки и готвим за около 10 минути.

Прибавяме измития и нарязан на ленти спанак.

Овкусяваме със сол и пипер и готвим, докато течността се изпари.

Оставяме плънката да изстине леко.

Взимаме точените кори и намазваме една от тях с разтопеното краве масло или с олио (за постна баница).

Слагаме от плънката на късата страна, навиваме на руло и го прехвърляме в намазаната с масло тава.

По същия начин навиваме и останалите кори за витата баница, навиваме ги в тавата на охлюв и намазваме отгоре с масло или олио.

Витата баница с готови кори се пече в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: