Начин на приготвяне
Задушаваме в 1 с.л. олио нарязаните на ситно лук и чесън.
Добавяме нарязаните печурки и готвим за около 10 минути.
Прибавяме измития и нарязан на ленти спанак.
Овкусяваме със сол и пипер и готвим, докато течността се изпари.
Оставяме плънката да изстине леко.
Взимаме точените кори и намазваме една от тях с разтопеното краве масло или с олио (за постна баница).
Слагаме от плънката на късата страна, навиваме на руло и го прехвърляме в намазаната с масло тава.
По същия начин навиваме и останалите кори за витата баница, навиваме ги в тавата на охлюв и намазваме отгоре с масло или олио.
Витата баница с готови кори се пече в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.