Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Лесен тиквеник с орехи

Лесен тиквеник с орехи

Лесен тиквеник с орехи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 600 г обелена
  • кори за баница - 1 п. фини
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 250 г
  • канела
  • орехи - 200 г млени
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на едро ренде. Сложете я в дълбок съд и добавете олиото. Задушете я до пълно омекване. Прибавете захарта и канелата.

Разбъркайте и гответе до стопяването на захарта. Отстранете плънката от котлона и охладете. Прибавете млените орехи и разбъркайте. Разстелете корите.

В края на тясната част на кората, сложете от плънката по цялата дължина. Навийте на руло. Работете така до изчерпване на продуктите.

Наредете в тава запече рулата плътно едно до друго. Изпечете в загрята фурна до 170-180 градуса, до златист загар.

Отстранете тиквеника от фурната и поръсете обилно с пудра захар. Много вкусен сладкиш за зимните дни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: