Начин на приготвяне
Чаената чаша, която ползвах, е малка и е с вместимост 150 мл.
Яйцата и киселото мляко трябва да са със стайна температура, затова ги извадете от хладилника час по-рано.
Разтопете свинската мас и я оставете да се охлади, но да остане течна.
Настържетена фино ренде само жълтата част от кората на половин лимон.
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта.
След това прибавете киселото мляко, смесено със содата или бакпулвера, лимоновата кора и ваниловата захар. Разбъркайте добре и прибавете свинската мас.
Накрая добавете брашното, предварително пресято.
Добавяйте брашното на части и бъркайте, докато се образува топка тесто.
След това доомесете до меко, почти лепнещо тесто.
Количеството брашно, което съм посочила, може да варира според размера на яйцата и гъстотата на киселото мляко.
Щом тестото за курабии е готово включете фурната да загрява.
От тестото късайте малки парчета, които оформете на топчета и оваляйте в кафява захар.
Наредете топчетата тесто в тава, покрита с хартия за печене.
При мен се получиха 23 броя курабийки.
Сложете ги да се пекат в загрятата вече фурна на 180 °C за около 16 - 18 минути.
Наблюдавайте напукани курабийки с кафява захар, защото всяка фурна е различна и щом леко променят цвета си, са готови.
Получиха се вкусни курабийки с хрупкава коричка и мека вътрешност.
Опитайте и да ви е сладко!
Ако рецептата ти допада, опитай и тези предложения за напукани сладки или домашни шоколадови курабийки.