Свинско шкембе с карамфил

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
26/05/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 708
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското шкембе се нарязва на кубчета и се залива с 1, 5 литра студена вода. Прибавете солта, зърната черен пипер и бахар.

Накълцайте лука на ситно и го прибавете към шкембето с дафиновият лист. Вари се, докато омекне.

Брашното се размива в малко студен бульон, слага се на огъня и при непрекъснато бъркане се долива останалият прецеден бульон. Оставете сместа леко да изври.

Така приготвеният сос се сваля от огъня и се разбърква с доматеното пюре, горчицата.

Месото се прибавя към соса. По желание може да се поднесе с варени картофи, отгоре се поръсва обилно с карамфил.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар