Свинско шкембе с карамфил

ЕфросияЕфросияНовак301
26/05/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 384
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското шкембе се нарязва на кубчета и се залива с 1, 5 литра студена вода. Прибавете солта, зърната черен пипер и бахар.

Накълцайте лука на ситно и го прибавете към шкембето с дафиновият лист. Вари се, докато омекне.

Брашното се размива в малко студен бульон, слага се на огъня и при непрекъснато бъркане се долива останалият прецеден бульон. Оставете сместа леко да изври.

Така приготвеният сос се сваля от огъня и се разбърква с доматеното пюре, горчицата.

Месото се прибавя към соса. По желание може да се поднесе с варени картофи, отгоре се поръсва обилно с карамфил.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар