Доматена супа с кисело зеле и свинско

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
604
10
1k
25/05/2010
"Запознайте се супа варианта на класическото свинско със зеле "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 328
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 грама
  • картофи - 3 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой
  • цвекло - 1 глава
  • зеле - 200 грама кисело
  • домати - 2 броя консервирани
  • червени чушки - 1 брой суха
  • червен пипер - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • олио - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на ситни парченца и се вари в леко подсолена вода около половин час.

Обелете картофите, накълцайте ги на ситно или ги настържете, след което прибавете към месото.

В загрятото олио запържете нарязания на ситно лук, морков, цвекло и зеле до пълно омекване. Най-накрая прибавете и накълцаните домати.

След като картофите омекнат добавете към тях и зеленчуковата запръжка.

Подправете супата на вкус. Накрая наръсете с ситно нарязаната чушка и магданоз и варете до омекване на всички продукти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар