Чушки с праз

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
21/05/2010
"Най-най-най - най-вкусните, най-лесните и най-бързите постни чушки "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 970
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 12 броя червени и сушени
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер - 1 чаена лъжица смлян
  • олио - 1 кафеена чаша
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона да кипне вода и я подсолете. Сложете в нея червените сухи чушки да се попарят. След това ги обелете и хубаво ги почистете от дръжките и семето им.

В купа нарежете на ситни всичкия праз и го овкусете със смления черен пипер и сол на вкус.

Така приготвената плънка е готова за пълненето на чушките. В всяка от тях се слага предварително 1 чаена лъжичка олио.

Напълнените чушки се нареждат в приготвена тавичка, която е нужно да е дълбока. Останалото олио се разлива върху пълнените чушки, като се прибавят и две кафеени чаши вода.

Сложете тавата в умерена фурна и печете ястието около 20 минути. По желание може да залеете пълнените чушки с праз с разреден с вода зелев сок.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
keit
keit
02.10.2013 21:54
Рецептата е добра!На не си подхожда с тази снимка.
2
0