Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бабек»Бахур с праз и люти чушки

Бахур с праз и люти чушки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бахур с праз и люти чушки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
275 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бял дроб - 4.5 кг свински
  • свинско месо - 4 кг
  • праз - 4 бр.
  • ориз - 200 г
  • чубрица - 200 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • сол - 200 г
  • черва - свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си ориза, също и праза.

Нарязваме си праза на ситно.

Дроба нарязваме и смесваме с надребненото свинско месце, което нарязваме също на ситно.

Добавяме към месата ориза и праза.

Поставяме в сместа и подправките, разбъркваме съставките за бахура.

Измиваме си много добре свинските черва и започнете да ги пълните с готовата смес.

Бахура с праз и люти чушки слагаме в тенджера с вода и варим до готовност.

След това вадим и оставяме да изстине и поднасяме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: