Кебапчета

18/02/2010
Борко
отБоркоНовак
"Неостаряваща класика в кухнята, която ще продължава да има своите верни почитатели!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 415
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се разбърква добре с кимиона и пресования чесън.

Оформят се кебапчетата, които преди печене се заглаждат леко с ръка, натопена в купичка с вода и малко оцет.

За стандартните български кебапчета най-добре използвайте 50% свинска, 50% телешка кайма.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 6
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Л.Камчев
Л.Камчев
02.11.2013 20:27
Напълно споделям казаното от Краси Цирка. Аз също експериментирам от няколко години специално с кебапчетата и мога да кажа, че има много, ама много тънкости. Mоже да ви прозвучи малко невероятно, но кебапчетата всъщност не се пекат, а се варят на собствената си пара, но докато се стигне до тоя момент трябва много да им се "бае";) Краси, ако искаш да обменим опит пиши ми на корида @ яхуу.ком (на латиница, първата буква е българското "С")
4
0
Краси Цирка
Краси Цирка
02.11.2013 19:05
Борко, да направиш хубави кебапчета е цяла наука и много, много стаж.Има толкова тънкости, че ако човек не ги знае, просто пече кайма на скара...Първо е много важно месото за каймата,подправките /нормално не се слага чесън/,колко време трябва да отлежи сместа и при каква температура.Много е важно скарата, температурата, колко време се пекат...Оценявам желанието ти да сподилиш рецептата с нас, аз просто говоря за хубави,професионални, истински български кебабчета с които сме известни по цял свят.На мен ми отнеха доста години опити до като се специализирам.А има и нещо друго...Почти никой не издава всичко, което знае, всеки иска неговите кебапчета да са най добри.
9
1
Иван
Иван
27.07.2013 20:24
Кебапчетата не се правят с чесън
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв