Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Къси кебапчета по хърватски

Къси кебапчета по хърватски

Къси кебапчета по хърватски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Мини кебапчета по хърватски - изберете им гарнитура и сте вие"

Необходими продукти

  • чушки - 1 лента червена
  • кайма - 500 г смес
  • магданоз - 4 стръка
  • лук - 1 малка глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • вода - за ръцете и за каймата
  • мазнина - за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с лука, печената чушка и подправките. Сипете малко вода, разбъркайте с ръка. Оставете каймата за кебапчетата на хладно да стегне.

Накъсайте на парчета и оформете кебапчетата, около 7-8 см.

Опечете ги на скара от двете страни.

Поднесете късите кебапчета по хърватски с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: