Руска сладка супа с горски ягоди и кльоцки

Марина НордМарина НордНовак1219
01/08/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горските ягоди се измиват и се поръсват със захар. Оставят се за 2 часа и половина. Сокът, който се образува, се излива в отделен съд, а ягодите се заливат с водата и се кипват, след което веднага се свалят от котлона.

Добавя се сокът, след като ягодите поизстинат. Приготвя се тесто от брашното, яйцата, млякото и маслото и се оформят кльоцки – продълговати парченца. Млякото се кипва и в него се сваряват кльоцките до омекване.

Изваждат се от млякото и се слагат в ягодите със сока. В тази смес се излива и топлото мляко. Супата се охлажда и се сервира студена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар