Морковена торта с глазура

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
240
27
220
22/12/2015
"Всяка диета е безсилна пред морковената торта с глазура "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 099
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се настъргват на ситно. Портокалите се измиват, кората на единия се настъргва на ленти, кората на другия се настъргва на ситно. Изстисква се сокът на половин портокал. Брашното се пресява с бакпулвера.

Бадемите се смилат и се добавят в брашното. Омеквалото масло се смесва със захарта, настърганата на ситно портокалова кора и канелата и се разбърква. Добавят се яйцата едно по едно, като четвъртото яйце се разделя на жълтък и белтък и се оставя настрана. Добавят се морковите и разбитият на сняг белтък.

В намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка се излива тестото и се пече 40 минути на 180 градуса. Охлажда се на решетка и се разрязва на две, за да се получат два блата. Единият блат се маже с конфитюр и се покрива с втория.

Приготвя се глазура, като ликьорът се смесва с пудрата захар и 3 супени лъжици портокалов сок. С тази глазура се залива тортата и се украсява с лентите портокалова кора. Оставя се в хладилника за 1 час.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар