Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме предварително разтопеното масло на водна баня, млякото, стафидите, орехите, канелата и морковите.
Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера.
Изсипваме готовата смес в намазнена кръгла форма.
Печем в предварително загрята фурна на 175°С за около 15-20 минути.
След като блатът се изпече и охлади внимателно го изваждаме от формата и го разделяме на два отделни блата.
Поставяме първия блат на поднос и го намазваме с мармалад и малко от предварително разбитата кокосова сметана.
Слагаме втория блат и намазваме цялата торта с останалата част от кокосовата сметана.
По желание може да декорирате морковената торта с настъргани моркови и орехи.
Вкусната морковена кето торта е готова.