Вкусна морковена кето торта

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Вкусна морковена кето торта
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Ако децата не обичат моркови, не се притеснявайте - дори няма да разберат, че влизат в състава на тази кето торта"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • кокосова захар - 1 ч.ч.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • бадемово мляко - 200 мл
  • стафиди - 70г накиснати
  • орехи - 80 г нарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • моркови - 300 г настъргани
  • бакпулвер - 7 г
  • бадемово брашно - 3 ч.ч.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • мармалад от сливи - 3 с.л. без захар
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • кокосова сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме предварително разтопеното масло на водна баня, млякото, стафидите, орехите, канелата и морковите.

Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера.

Изсипваме готовата смес в намазнена кръгла форма.

Печем в предварително загрята фурна на 175°С за около 15-20 минути.

След като блатът се изпече и охлади внимателно го изваждаме от формата и го разделяме на два отделни блата.

Поставяме първия блат на поднос и го намазваме с мармалад и малко от предварително разбитата кокосова сметана.

Слагаме втория блат и намазваме цялата торта с останалата част от кокосовата сметана.

По желание може да декорирате морковената торта с настъргани моркови и орехи.

Вкусната морковена кето торта е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: