Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата със захарта. Прибавете към тях олиото, брашното с бакпулвера и портокаловия сок. Разбъркайте с вилица до получаване на кексово тесто.
Отделете малка част от тестото и я смесете с течния шоколад.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Сипете на дъното от бялата кекс и с шоколадовата смес направете шарка. Завършете с бяла смес.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса за около 40 минути.
Извадете и охладете кекса. Срежете го през средата на две.
Намажете основата с разбитата сметана и сложете горанта част.
Украсете кекса със сметана, нарязани ягоди и ментови листенца.
Сметановият кекс с ягоди и течен шоколад е готов.