Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Парен кекс с течен шоколад

Парен кекс с течен шоколад

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Парен кекс с течен шоколад
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Кекс с парено тесто - едно от нещата, които всеки задължително трябва да опита"

Необходими продукти

  • течен шоколад - 300 г
  • какао - 2 с.л.на прах
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. вряла
  • ванилия - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре захарта и яйцата, прибавяме ванилията, олиото и брашното размесено с бакпулвера.

Малко по малко прибавяме врялата вода, разбъркваме добре, ако сместа за кекса стане прекалено рядка, може да се добави още малко брашно.

Отделяме малко от кексовата смес и прибавяме какао на прах, за да се оцвети.

Намазняваме и посипваме с брашно форма за кекс, изсипваме една част от сместа, след това изсипваме оцветената с какао смес и накрая завършваме с останалата смес.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.

След като извадим внимателно шарения кекс от формата, го мажем с течен шоколад, докато е още топъл.

Вкусен парен кекс, идеален за следобедно кафе.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: