Начин на приготвяне
Разбиваме добре захарта и яйцата, прибавяме ванилията, олиото и брашното размесено с бакпулвера.
Малко по малко прибавяме врялата вода, разбъркваме добре, ако сместа за кекса стане прекалено рядка, може да се добави още малко брашно.
Отделяме малко от кексовата смес и прибавяме какао на прах, за да се оцвети.
Намазняваме и посипваме с брашно форма за кекс, изсипваме една част от сместа, след това изсипваме оцветената с какао смес и накрая завършваме с останалата смес.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.
След като извадим внимателно шарения кекс от формата, го мажем с течен шоколад, докато е още топъл.
Вкусен парен кекс, идеален за следобедно кафе.